Over mij

IMG_5199

Mijn naam is Martijn Beijer. Toen ik de Bachelor Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam had afgerond, was dat het moment waarop ik besloot meer te gaan doen met mijn passie voor boeken. Zo ben ik komen te werken bij Linnaeus Boekhandel te Amsterdam en ben ik een blog begonnen. Momenteel doe ik de Master Geschiedenis aan de UvA, waardoor de frequentie van de blogposts helaas achteruit is gegaan. Wanneer deze is afgerond, keer ik uiteraard terug.

Op deze blog deel ik graag mijn enthousiasme voor literatuur. Hier vind je recensies over nieuwe én oude boeken, maar ook artikelen over schrijvers en interessante achtergronden. Literatuur kan een groot effect hebben op mensen. Het kan ontroeren. Het kan je laten nadenken over andere perspectieven. Het kan je aanzetten tot nieuwe denkbeelden en tot meer zelfreflectie. Zelf zoek ik graag betekenis achter wat ik lees. Vaak leidt dat tot interessante inzichten of ideeën. Maar bovenal is lezen gewoon fijn. En dat is iets waar ik graag over schrijf.

In een tijd waarin verhalen maar vluchtig langskomen, biedt een blog als deze een plek waar de rust en reflectie, die zo kenmerkend zijn voor literatuur, terug kunnen keren. Graag neem ik je mee in de literaire wereld, waarin ontzettend veel schuilgaat, zelfs als je het niet verwacht. Welkom op mijn blog.